VDS Nedir?
VDS (Virtual Dedicated Server) sunucular da VPS’ler gibi sanal sunuculardır. Fakat en büyük farkı VPS gibi aynı işletim sistmei çekirdeği üzerinde çalışmazlar. Tüm kullanıcılar aynı CPU ve Ram havuzundan yararlanmazlar. Böylelikle VDS sunucular VPS sunuculardan daha kaliteli ve izole bir yapı sunmaktadır. Ek olarak VDS içerisine istediğiniz işletim sistemini kurabilirsiniz. Dilerseniz windows dağıtımı kurun dilerseniz linux.
VPS Nedir?
VPS (Virtual Private Server) sanal bir sunucudur ve Paylaşımlı Özel Sunucu anlamına gelir.”VPS ” sunucular aynı donanım ve aynı işletim sistemi çekirdeğini kullanırlar. Sunucu ana işletim sistemi Linux ise Linux, Windows ise Windows VPS hizmeti almanız mümkünüdr. Ek olarak Ortak işlemci Ortak Disk, Ortak Ram kullanımı mevcuttur. Sanal olmayan gerçek bir sunucuyu birden fazla kişi kullanma durumudur.
VPS ile VDS arasında ne gibi farklar var ?
Yukarıda anlattığımız sanallaştırma şekillerinden tabi ki en avantajlısı , güvenlisi ve kalitelisi VDS sunuculardır. VPS sunucularda ortak olarak kullandığınız sunucuda herhangi bir kullanıcının yapmış olduğu hatada siz de sorun yaşayabiliyorken, VDS yönteminde bunu yaşamanız imkansıza yakındır. VPS ile VDS arasındaki fark en açık şekilde böyle açıklanabilir. Bunun en büyük nedeni VDS olarak adlandırdığımız sanallaştırma yöntemi tüm sanal sunucuları gerçek bir sunucu gibi en ince ayrıntısına kadar izole yapıda sanal sunucuya özel yapılandırmasıdır. Bir nevi Dedicated sunucu kalitesini sanallaştırma sisteminde yaşamanız hatta dedicated sunucu hizmetinden daha kaliteli hizmet almanız mümküdür.
Bir yanıt yazın